bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Punjene paprike sa belim sosom

Punjene paprike sa belim sosom

Punjene paprike sa belim sosom
Fotografije: Vanya Velichkova
1 / 10VIDEO
13/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije8
"Danas ćemo vam predložiti jedan neodoljiv klasični recept za punjene paprike, koji nema ravnog. Zato što nema lepšeg od domaćeg."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 gr
  • paprike - 8 komada srednje veličine
  • pirinač - 1 čaša
  • crni luk - 2 glavice
  • praziluk - ¼ struka
  • pečurke - 10 komada sitno naseckanih
  • paradajz - 2 sitno iseckana
  • mast - 1 čaša ulja
  • biber - mleveni (po želji)
  • peršun - veza peršuna
  • so - po želji
  • jaja - 3 žumanca (mogu i cela), za sos
  • brašno - 3 kašike
  • kiselo mleko - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i izdinstajte narezan luk, praziluk, pečurke i na kraju mleveno meso. Ja volim da u meso dodam i malo vina (oko 100 ml). U smesu dodajte i narezan paradajz, so i biber.

Kada se sve izdinsta, dodajte pirinač, dobro promešajte i dolijte 1 čašu vrele vode. Mešajte povremeno na peći dok se pirinač ne skuva, pa dodajte naseckan peršun. Tom smesom napunite predhodno očišćene paprike (od drški i semenki).

Otvor paprike zatvorite kapom kore paradajza. Poredjajte ih u vatrostalnu posudu sa poklopcem i preko njih prelijte oko dve šolje vrele vode. Stavite da se ispeku u zagrejanoj rerni oko 50 minuta na 200 stepeni.

Žumanca i kiselo mleko umutite za sos zajedno sa brašnom. Stavite u šerpu na šporet i uz neprekidno mešanje dodajte malo sosa iz posude u kojoj se peku paprike. Čim se smesa zgusne, sos je gotov. Prelijte paprike sosom i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: