Način pripreme
Zagrejte ulje i izdinstajte narezan luk, praziluk, pečurke i na kraju mleveno meso. Ja volim da u meso dodam i malo vina (oko 100 ml). U smesu dodajte i narezan paradajz, so i biber.
Kada se sve izdinsta, dodajte pirinač, dobro promešajte i dolijte 1 čašu vrele vode. Mešajte povremeno na peći dok se pirinač ne skuva, pa dodajte naseckan peršun. Tom smesom napunite predhodno očišćene paprike (od drški i semenki).
Otvor paprike zatvorite kapom kore paradajza. Poredjajte ih u vatrostalnu posudu sa poklopcem i preko njih prelijte oko dve šolje vrele vode. Stavite da se ispeku u zagrejanoj rerni oko 50 minuta na 200 stepeni.
Žumanca i kiselo mleko umutite za sos zajedno sa brašnom. Stavite u šerpu na šporet i uz neprekidno mešanje dodajte malo sosa iz posude u kojoj se peku paprike. Čim se smesa zgusne, sos je gotov. Prelijte paprike sosom i servirajte.