Način pripreme
Naseckajte luk na sitno. Prodinstajte ga i dodajte biber, pa promešajte za kratko. Dodajte očišćeni i oprani pirinač i 1/2 šolje vruće vode. Dinstajte dok tečnost ne ispari.
U sirovo mleveno meso dodajte začine i prodinstani pirinač sa lukom, pa dobro umesite smesu rukama.
Svaku papriku napunite i ostavite jedan prst praznog mesta do ivice. Pospite paprike brašnom i otresite ih.
Paprike poređajte u pleh, u koji ste sipali ulje. na kraju dodajte posoljenu vodu, da pokrije dno oko 2 prsta.
Umotajte pleh folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom oko 1 sat.
Za sos: U šerpi umutite jaje sa kiselim mlekom i brašnom.
Stavite na vatru i stalno mešajte žicom. Kada smesa počne da se zgušnjava, dodajte sos iz pleha. Dodajte toliko sosa, zavisno koliko gust želite da bude vaš sos za prelivanje.
Tople paprike poslužite prelivene belim sosom.