Bavarski đevreci

09/07/2018
"Evo ih poznati bavarski đevreci, sa kojima već dugo hoćemo da vas poslužimo "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano919
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 800 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 200 ml
  • kvasac - 20 g
  • ulje - 50 ml
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • za kuvanje đevreka
  • voda - 2 l
  • soda bikarbona - 5 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • za posipanje
  • miks semenki - susam, laneno seme, seme maka
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od sastojaka, kvasac izmrvite u udubljenje u deo brašna, nemojte prethodno da ga aktivirate. Sipajte mlaku vodu i mleko u udubljenje, dodajte ulje, so i šećer. Postepeno dodajtei drugi deo brašna.

Kad testo postane meko i elastično, odmah ga podelite na 10-11 jednakih loptica. Svaku lopticu namažite uljem i poređajte na radnu površinu. Pokrijte najlonom i loptice ostavite da odstoje 15 minuta.

Za to vreme u šerpu sipajte vodu, sodu i so, kad provri gotova je za kuvanje đevreka.

Uzmite loptu, isecite je na dva jednaka dela i od svakog dela razvucite dugi fitilj debljine oko jedan santimetaar. Takođe uradite i sa drugim delom.

Nakon toga uvijte dva fitilja u jedan, oblikujte đevrek, učvtstite ga lepo da se ne odvije u šerpi.

Stavite pripremljen đevrek u vrelu vodu i nakon 20-30 sekundi ga izvadite rešetkastom kašikom i poređajte u pleh iz rerne, obložen papirom za pečenje. Pospite ga semenkama.

Na isti način u radite i sa ostalim lopticama.

Ovako pripremljene đevreke pecitena 200 stepeni u ugrejanoj rerni, 15-17 minuta ili dok ne dobiju lepu boju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar