Način pripreme
Očistite i isecite pile na porcije za pečenje, poželjno je da skinete kožu. Dobro ga operite i osušite na ubrusu, dok se dobro ne ocedi voda.
Za to vreme napravite marinadu, tako što u širokoj posudi pomešate sve sastojke za nju.
U duboki pleh, na suvo stavite veliko parče aluminijumske folije (veličine da možete da uvijate sa njom). Na nju, stavite papr za pečenje iste veličine (nemojte štedeti papri, rezultat je izuzeran od dobro uvijeng pileta).
Uzmite jedno parče piletine, potopite ga u marinadu i dobro natrljajte mesom njom svuda, čak i ispod kože. Poređajte porcije mesa zbijeno jedno do drugog u pleh, ako vam je ostalo marinade, ravnomerno je rasporedite preko mesa.
Uvijte poređano meso prvo papirom za pečenje, dobro učvrstite da nema vazduha nigne, ako treba savijte papir ispod mesa. Posle uvijte aluminijumskom folijom na isto način, dobro učvrstite.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeniu i pecite 90 minuta. Meso bude krto, sočno i dobro pečeno. Prilikom servirannja ne drobi se mnogo od pečenja, ali prilikom konzumiranja, kada uzmete porciju i lupite je o tanjir meso pada sa kosti.
Toplo vam preporučujem ovu metodu za pečenje sa aluminijumskom folijom, bolje nego da kuvate u kesama, kupljenim u prodavnici. Zato što one brzo izgore od visoke temperature, zajedno sa gornjim delom pileta.