Brza srca u tiganju

Brza srca u tiganju
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Toliko brzo se spremaju, da nećete imati vremena da ohladite pivo"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 komada
  • krompir - 1 komad
  • pileća srca - 300 g
  • so - po želji
  • ruzmarin
  • majčina dušica
  • biber
  • slanina - 4 trake, pečene na suvom tiganju
  • brašno - 1 kašičica
  • peršun
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća srca isecite na pola i dobro isperite vodom. U tiganju sa uljem ih propržite, a zatim dodajte sitno iseckan luk i beli luk.

Kada promene boju, dodajte krompir, isečene na tanke kolutiće, slaninu - isečenu i prethodno pečenu u suvom tiganju. Dodajte so, biber, majčinu dušicu i struk ruzmarina.

Sipajte vruću vodu, da pokrije sastojke i kuvajte na tihoj vatri, dok ne budu gotova.

Na kraju posipajte malo brašna, promešajte i nakon 1 minuta sklonite sa vatre. Poslužite sa sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: