Način pripreme
Dobro operite krompir i tikvice. Isecite tikvicu na štapiće, a krompir na polumesece. Kuvajte krompir 8 minuta i dobro ocedite.
U posudi pomešajte kiselo mleko, iseckanu mirođiju, so, isečene čenove belog luka i senf. Dobro promešajte viljuškom i prelijte štapiće od tikvica, dobro ih uvaljajte da se zalepi sa svih strana i ostavite 20 minuta da se začine.
U tanjiru pomešajte prezle i smesu za pohovanje sa kornfleksom. Svako parče tikvica uvaljajte sa svih strana i poređajte na papir za pečenej, namazan uljem.
Zdravi su, zato što nisu prženi.
U preostalu smesu za pohovanje dodajte origano, čubar i začin za krompir sa belim lukom. Krompir stavite na tanjir i pospite odozgo, posle okrenite na drugu stranu.
Poređajte na papir i tikvice i krompir, prelijte sa još ulja odozgo.
Pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju, oko 35 minuta.
Servirajte sa sosom od belog luka. Idu uz pivo :)))