Način pripreme
Narendajte tikvice na krupnije rende. Posolite ih ostavite 30 minuta, nakon toga iscedite rukama vodu. Stavite tikvice u odgovarajuću posudu i dodajte namrvljeni sir, jaje, prezle.
Začinite prstohvatom sveže isečene mente i peršunom, prstohvatom bibera. U veliki tanjir sipajte kornfleks i namrvite ga rukama. Namažite ruke maslinovim uljem i oblikujte male ćuftice od napravljene smese.
Uvaljajte ih u kornfleks i poređajte u posudu za pečenje podmazanu uljem. Preko ukusnih ćuftica od povrća prelijte po kašičicu maslinovog ulja.
Pecite ćuftice od tikvica na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 20 minuta. Servirajte sa kiselim mlekom začinjenim mirođijom i lukom. Nek vam je slatko!
Pečene ćuftice od tikvica sa smesom za pohovanje od kornfleksa su sjajne.
Beleška: Ako želite možete da potopite ćuftice u umućeno jaje i nakon toga da uvaljate u kornfleks.
Komentari