Raskošna slatka pita sa ratlukom

12/07/2018
"Dijete i vežbe - sve zanimanja za ljude sa mnogo slobodnog vremena. Zato vam predlažemo ovu raskošnu prelivanu pitu koja se peče, ne više od 45 minuta "
Priprema50 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno85 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano194
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • razvijene kore - 12 listova, fine
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1/2 šolje
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • ratluk - 2 kutije, šaren
  • vanila - 1 komad
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Svako parče ratluka isecite na 6 malih delova.

U posudi umutite brašno, ½ šolje šećera, ulje jaja i prašak za pecivo dok ne dobijete homogenu kašu.

Uzmite list kore, namažite smesom sa jajima i uz pomoć četke pokrijte drugi list.

Komadiće ratluka poređajte u uži deo kore, zbijeno i uvijte u rolat.

Gotove rolate poređajte u namazan pravougaoni pleh i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Sirup napravite od preostalog šećera, vanile i 2 šolje vode - vri dok se šećer potpuno ne rastopi.

Gotovu slatku pitu ostavite da se ohladi i prelijte vrelim sirupom. Ostavite na oko 4-5 sati da upije sirup.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar