Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Rodopski klin»Rodopski klin u tiganju

Rodopski klin u tiganju

Nikki ValkovaNikki Valkova
Početnik
41131
Rodopski klin u tiganju
Fotografije: Nikki Valkova
1 / 4
13/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Nemojte se pravdati da nemate vremena. Ovaj ukusni rodopski klin se pravi za samo 45 minuta"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • sir - 200 g
  • maslac - 100 g
  • kore za pitu - razvijene
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvamo pirinač, kad bude gotov stavljamo 50 g maslaca, promešamo i ostavljamo da se ohladi.

Umutimo jaja i dodajemo sa mrvljenim sirom u hladan pirinač. Promešamo i dodajemo so po ukusu.

Izaberemo odgovarajući tiganj, namažemo ga maslacem, razvučemo dve kore, kore treba da štrće iz tiganja, stavljamo gotovu smesu i lepo uvijamo korama.

Pečemo/pržimo na tihoj vatri, kad se lepo zapeče, okrećemo sa druge strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: