Način pripreme
Meso potpuno skuvamo u slanoj vodi, nakon toga isečemo na komade i iskidamo.
Krompir oljuštimo, operemo, stavljamo u šerpu i sipamo vodu, koliko da ih pokrije (jedan prst iznad krompira), nakon što provri dodajemo so po ukusu.
Nakon što se krompir potpuno skuva, sipamo u šerpu dve vrste brašna i ostavljamo da se brašno natopi, nakon toga promešamo kašikom, uzimamo od krompira sa dna šerpe, promešamo tako sekundu i skidamo šerpu sa vatre.
Nakon što skinemo šerpu sa vatre nastavljamo da mešamo i gnječimo drvenom kašikom ili oklagijom dok ne dobijemo veoma gladak kačamak.
Dok je kačamak još topao, u tiganj stavljamo maslac i ulje i luk, očišćen i isečen na polumesece, nakon što se proprži dodajemo iskidano meso, malo soli, prstohvat nane i prstohvat aleve paprike, promešamo još malo i skidamo sa vatre.
U odgovarajući pleh sipamo meso (ostavljamo 1-2 kašike od dobijenog bujona) i rasporedimo ravnomerno u pleh. Nakon što rasporedimo meso, odozgo sipamo gotov kačkamak i uz pomoć kašike, potopljene u preostali bujon, da se ne lepi, rasporedimo ravnomerno po plehu.
Na vrh mažemo preostali bujon, oblikujemo viljuškom i posipamo biberom. Pečemo patatnik u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta. Serviramo dok je toplo sa kiselim mlekom ili turšijom.