Način pripreme
Prvo sam očistila kelerabu, ogulila sam je i isto to sam uradila sa šargarepom i lukom. Naseckaa sam ih na kockice.
Keleraba menja krompir koji obično koristim u supi.
Paprika se opere i sitno se secka.
Tako pripremljene proizvode dinstam sa malo maslaca i ulja.
Sledi kašika brašna, keleraba nema skrob krompira. Energično se mea da se brašno zapeče na 2-3 minute.
Nakon toga se sipa voda - otprilike 1.5 litar.
Sačeka se da provri i stavljaju se začini i so - bez peršuna. On je na kraju.
Stavljaju se ćuftice napravljene od mlevenog mesa, ili ponovo koristimo gotove ćuftice za supu.
Kada se povrće i ćuftice skuvaju, otprilike 20 minuta oduzima, stavljamo fidu.
Nakon pet minuta supa sa ćuftama je gotova, skidamo je sa ringle i kada se ohladi na desetak minuta, zalivamo je hladnom zaprškom od kiselog mleka dobro umućenog sa prstohvatom soli.