Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Supa sa ćuftama i kelerabom

Supa sa ćuftama i kelerabom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Supa sa ćuftama i kelerabom
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Supa sa ćuftama je obavezna za ručak u ovo doba godine - ova ovde je sa kelerabom umesto krompira i ima manje kalorija"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g
  • fida - 1/2 šolje
  • luk - 1 mala glavica
  • paprike - 1 crvena
  • keleraba - 1 glavica
  • šargarepe - 1
  • so
  • crni biber
  • peršun
  • čubar
  • maslac - 1 kašičica
  • ulje - 1 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • kiselo mleko - 3 supene kašike, za hladnu zapršku
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sam očistila kelerabu, ogulila sam je i isto to sam uradila sa šargarepom i lukom. Naseckaa sam ih na kockice.

Keleraba menja krompir koji obično koristim u supi.

Paprika se opere i sitno se secka.

Tako pripremljene proizvode dinstam sa malo maslaca i ulja.

Sledi kašika brašna, keleraba nema skrob krompira. Energično se mea da se brašno zapeče na 2-3 minute.

Nakon toga se sipa voda - otprilike 1.5 litar.

Sačeka se da provri i stavljaju se začini i so - bez peršuna. On je na kraju.

Stavljaju se ćuftice napravljene od mlevenog mesa, ili ponovo koristimo gotove ćuftice za supu.

Kada se povrće i ćuftice skuvaju, otprilike 20 minuta oduzima, stavljamo fidu.

Nakon pet minuta supa sa ćuftama je gotova, skidamo je sa ringle i kada se ohladi na desetak minuta, zalivamo je hladnom zaprškom od kiselog mleka dobro umućenog sa prstohvatom soli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: