Supa sa ćuftama i cveklom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Supa sa ćuftama i cveklom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Koliko drugačija, toliko je i ukusna ova supa sa ćuftama i cveklom - definitivo je roze boja čini zdravijom"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g
  • sirće
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • cvekla - 1/2 glavice
  • fida - 2 šake
  • ulje
  • pileći bujon - 1 tegla
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

U mali tanjir se stavlja malo sirćeta.

Od mlevenog mesa se oblikuju male ćufte tako što se ruke namoče sirćetom.

Ređaju se u tanjir i sačeka se da dođe vreme da se skuvaju.

Luk se očisti i sitno nasecka. Šargarepa se guli i pere. Renda se na krupno rende.

Cvekla se oguli i opere. Renda se na krupno rende.

U šerpu se stavlja malo ulja. Dodaje se pripremljeno povrće - luk, šargarepa, cveka. Proprže se.

Dodaje se pileći bujon i ako je potrebno još vode. Ostavlja se da provri. Dodaje se fida.

Kada malo vri otprilike 3 minute, dodaju se ćufte jedna po jedna.

Ukusna supa sa ćuftama se začinjava solju i biberom.

Supa sa ćuftama i cveklom se dokuva i spremna je za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: