Francuska torta na seoski način

15/07/2018
"Jedan od proverenih recepata po kojem su bake francuskinje pravile torte za svoje unuke "
Priprema50 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano458
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje i šećer, postepeno dodajte i mleko, dodajte med, sodu i maslac. Ovako pripremljenu smesu stavite na vatru da vri na tihoj vatri dok ne dobije karamel boju.

Dok je još topla u smesu dodajte brašno i zamesite testo. Razvucite na koru debljine 3-4 mm. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 8-10 minuta ili dok ne bude gotovo. Preporučuje se da ne bude više od 5 kora.

Kad isečete kore, umutite kiselu pavlaku sa šećerom (rukom, zato što ako mutite mikserom bude mnogo tečna). Dok su kore još tople ređajte: koru, krem i pospite orasima, tako dok ne potrošite kore. Po želji možete dodati i slatko od borovnica.

Gotovu tortu uvijte u foliju i ostavite u frižideru nekoliko sati, najbolje jednu noć.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar