Paprike punjene sirom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Paprike punjene sirom
Fotografije: Dayana Nikolova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
9
"Punjene paprike sa sirom, kojima smo dodali aromu karija"

Potrebni sastojci

  • paprike - 9 komada, crvene ili druge
  • sir - oko 400 g
  • jaja - 2 - 3 komada
  • paradajz - 1 komad, za poklopce
  • čubar - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica, ravna, po želji
  • brašno - 1 kašika
  • so - po žeji
  • ulje - 40 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike očistite, probušite ih i pripremite odgovarajuću tavu za pečenje, koju treba malo da nauljate.

Izmrvite sir u činiju, dodajte jaja i dobro umutite. Ako je smesa retka, dodajte brašno.

Dodajte smesi začine i napunite paprike. U otvor svake paprike stavite poklopac od kore paradajza.

Sipajte u tavu malo vode i stavite punjene paprike da se peku u umereno zagrejanoj rerni. Kada se ispeku sa jedne strane i kada im se ljuspa blago odvoji, pa na brzinu okrenite papirke da se zapeku i sa druge strane.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: