Domaći sladoled sa dinjom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
19/07/2018
"Leto, more i domaći sladoled sa dinjom - tako mi zamišljamo potpunu sreću "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano253
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • dinja - 300 g
  • jaja - 3 komada, smao žumanca
  • šećer - 6 kašika
  • sveže mleko - 250 ml
  • tečna pavlaka - 200 ml, zaslađena
* merne jedinice

Način pripreme

Dinju isecite na komade i pasirajte, da dobijete glatku kašu.

U odgovarajućoj činiji umutite žumanca sa šećerom. U tankom mlazu dodajte olađeno mleko.

Umutite pavlaku u penasti krem. Umućenim žumancima u nekoliko navrata dodajte pavlaku i ispasiranu dinju.

Pažljivo sve promešajte, a zatim isipajte u mašinu za domaći sladoled.

Smesu možete odmah isipati u činiju i staviti u frižider, da se ohladi.

Dobijeni sladoled poslužite sa lopticama od dinje ili drugim voćem po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar