Torta od piškota sa kiselom pavlakom i jagodama

20/07/2018
"Samo pravi prijatelj će te pozvati i reći - Dođi, napravio sam ti odličnu tortu sa piškotama i želim da je podelim sa tobom "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 571
  • Pregledi tokom meseca399
  • Pregledi tokom sedmice50
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • piškote - 20 komada, obične
  • kisela pavlaka - 600 g
  • pavlaka - 200 g, slatka
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • jagode - 300 g, zamrznute
  • toping od jagode
  • nes kafa - 200 ml
  • beli rum - 2 supene kašike
  • menta - sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kafu sa rumom. Prelomite piškote na dva dela. Svaku potopite u mlaku kafu. Piškotama obložite dno i ivice kalupa da ivicama koje se otvaraju.

Umutite tečnu pavlaku uz pomoć miksera. Dodajte kiselu pavlaku i šećer u prahu. Mutite dok ne dobije homogenu smesu.

Sipajte polovinu krema. Poravnajte i sipajte od jagoda. Sipajte preostalim delom pavlake. Poređajte jagode i prelijte topingom.

Ostavite da se ohladi 3-4 sata pre serviranja.

Servirajte sa svežom mentom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar