Grčka griz alva

Grčka griz alva4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
"Iz rubrike deserti za dušu - grčka griz alva"

Potrebni sastojci

  • griz - 1 šolja
  • ulje - 3/4 šolje
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • voda - 3 šolje
  • cimet - 1 kašičica
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo ulje u šerpi i dodajemo griz, mešamo da ne zagori.

U drugoj posudi propremamo vodu i šećer da bismo mogli da sipamo u griz, koji smo zapržili da dobije braon boju.

Dodajemo cimet i nastavljamo da mešamo. Mešamo neprestano dok se griz ne zgusne.

Kad se to desi, skidamo ga sa vatre i poklopimo.

Griz treba da stoji otkriven minimum dva sata, da se stegne kako bismo mogli posle da ga okrenemo na tanjir.

Kad ga okrenemo, odozgo ga posipamo cimetom i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti