Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Alva»Klasična griz-alva

Klasična griz-alva

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Klasična griz-alva1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Ova griz-alva je jedna od najukusnijih koje smo probali! Recept je klasika u turskoj kuhinji"

Potrebni sastojci

  • griz - 250 g
  • šećer - 350 g
  • masalc - 125 g
  • voda - 600 ml, može i mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Zapecite griz u umerenoj rerni dok ne dobije zlatnu boju, povremeno mešajući drvenom kašikom.

U topao griz dodajte maslac i mešajte dok se ne rastopi. Nakon toga dodajte topao preliv, pripremljen od vode i šećera.

Dobro se promeša i šerpa se poklopi da upije sirup.

Dok je još topla, griz-alva se poređa u pleh ili kalup, poravna se iseče na komade. Klasična griz-alva se servira hladna.

Po želji je možete sevirati sa slatkom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti