Babina griz alva

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Babina griz alva
Fotografije: Stanislava Armyanova
09/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije8
"I kao što smo rekli griz alva - probajte ovu babinu - mnogo će vam se svideti"

Potrebni sastojci

  • voda - 4 šolje
  • šećer - 2 i 1/2 šolje
  • griz - 3 šolje
  • vanila - 1 komad
  • ulje - 1 šolja
  • cimet - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo prvo sirup od vode i šećera. U njega dodajemo vanilu.

Kada je gotov, u dubok tiganj se sipa ulje. Kada se zagreje sipa se griz i zaprži se dok ne postane zlatast.

Nakon toga u njega sipamo sirup i mešamo energično da se ne stvore grudvice.

Sipamo u posudu i čekamo da se ohladi. Serviramo sa cimetom po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: