Šarena griz alva

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
6722212
Šarena griz alva
Fotografije: Viktoriya Afzali
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Šaljivi desert, koji smo spremni da podelimo sa vama"

Potrebni sastojci

  • voda - 2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • griz - 1 i 1/2 šolja
  • kakao - 1 i 1/2 šolja
  • maslac - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipamo vodu i šećer. Ostavljamo da vri malo dok se šećer ne istopi i dok se sirup ne zgusne.

U duboki tiganj na vatri stavljamo ulje da se ugreje sipamo griz da se prži dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga prelivamo šećernim sirupom i mešamo nekoliko minuta. Podelimo smesu na dva dela i u jedan deo stavljamo kakao i promešamo.

Mažemo maslcem poslužavnik i sipamo jedan deo griza, poravnamo i sipamo drugi deo. Ostavljamo dase ohladi griz alva u frižideru na 1 sat.

Sečemo alvu u željenom obliku. Da bi griz alva bila još šarenija, provlačimo oblike kroz jednu i dobijamo oblik šahovske talble.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti