Teletina sa krompirom i pivom

20/07/2018
"Zato što je u Kulinarskoj Bibliji rečeno - jela, pripremljena sa pivom su najukusnija kada su servirana sa pivom "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano963
  • Pregledi tokom meseca150
  • Pregledi tokom desmice56
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo brašno sa malo soli u posudu i dodajemo teleće meso, isečeno na kockice, lepo promešamo tako da ga dobro pokrije.

U šerpi sa ugrejanim uljem propržimo meso dok ne dobije braon boju.
Ugrevamo ulje i propržimo celer, luk (kriške), šargarepu, pečurke (kriške) i krompir, isečen na kockice, 5-10 minuta. Dodajemo paradjz pire i promešamo.

Dodajemo pivo, a nakon toga i bujon od povrća, rastvoren u 2 šolje tople vode. Ostavljamo da provri i dodajemo meso. Začinimo začinima.

Pokrivamo i ostavljamo da se krčka 1 sat. Nakon toga skidamo poklopac i ostavljamo da se krčka još pola sata ili dok ne omekša.

Posipamo iseckanim peršunom.

Neka vam je slatko!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar