Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Teletina sa krompirom i pivom

Teletina sa krompirom i pivom

Petya ToskovaPetya Toskova
Pomoćnik kuvara
5619287
Teletina sa krompirom i pivom
Fotografije: Petya Toskova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Zato što je u Kulinarskoj Bibliji rečeno - jela, pripremljena sa pivom su najukusnija kada su servirana sa pivom"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 700 g
  • krompir - 800 g
  • pečurke - 250 g
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 1 glavica (crni)
  • celer - 4 stabla
  • brašno - 2 supene kašike
  • miks bibera
  • so
  • bujon od povrća - 2 komada
  • korijander
  • čubar
  • pivo - 1 šolja
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo brašno sa malo soli u posudu i dodajemo teleće meso, isečeno na kockice, lepo promešamo tako da ga dobro pokrije.

U šerpi sa ugrejanim uljem propržimo meso dok ne dobije braon boju.

Ugrevamo ulje i propržimo celer, luk (kriške), šargarepu, pečurke (kriške) i krompir, isečen na kockice, 5-10 minuta. Dodajemo paradjz pire i promešamo.

Dodajemo pivo, a nakon toga i bujon od povrća, rastvoren u 2 šolje tople vode. Ostavljamo da provri i dodajemo meso. Začinimo začinima.

Pokrivamo i ostavljamo da se krčka 1 sat. Nakon toga skidamo poklopac i ostavljamo da se krčka još pola sata ili dok ne omekša.

Posipamo iseckanim peršunom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: