Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Pečena teletina»Klasična teletina sa krompirom u rerni

Klasična teletina sa krompirom u rerni

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Klasična teletina sa krompirom u rerni1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
"Pre nego se latite viljuške da probate ovo jelo, zapišite recept, jer tako ukusnu teletinu niste do sada probali"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg, šol
  • krompir - 800 g
  • šargarepa - 2 komada
  • praziluk - 2 struka
  • beli luk - 3 čena
  • bujon - 300 ml, teleći
  • začini - isti kao za marinadu
  • maslac
  • za marinadu
  • sos - 4 kašike, Vorčester
  • majčina dušica - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • crno vino - 5 kašika
  • crni luk - 2 kašike, u prahu
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Na očišćeno meso utrljajte u sve začine koji su navedeni za marinadu. Ostavite ga da primi ukuse na 1 sat, a zatim ga ispržite sa svih strana u masnoći na kratko.

Zatim meso prebacite u nauljeni pleh i prelijte ga bujonom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

Nakon toga meso izvadite, a u bujon stavite krompir nasečen na krupnije komade i ostalo povrće, koje ste naseckali na sitno.

Povrće pospite sa malo začina i meso vratite u pleh. pecite na 180 stepeni oko 60 minuta ili dok sve namirnice ne budu gotove.

Za sve vreme pečenja prelivajte povremeno meso sosom iz pleha, kako ne bi bilo previše suvo. ako je potrebno, dodajte i malo vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: