Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Zapečena svinjetina sa pirinčem, tikvicama i povrćem

Zapečena svinjetina sa pirinčem, tikvicama i povrćem

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Zapečena svinjetina sa pirinčem, tikvicama i povrćem
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Doktor nam je rekao da se bacimo na povrće, zato smo garnirali omiljenu svinjetinu sa pirinčem i povrćem"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, od plećke
  • pirinač - 1 šolja
  • tikvice - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 1 komad, zamrznuta (crvena)
  • luk - 1 komad
  • teleći bujon - 4 šolje
  • biber - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • peršun - koreni
  • masnoća - 4 kašika, biljna
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tehnologija spremanja jela je drugačija. Dobro je da nema prženja, ukus je obogaćen bujonom, začina i teksturom povrća.

Čistimo meso od žila i masnoća i sečemo ga na male komadiće. Stavljamo ga u hladan bujon. Dodajemo luk, isečen na četiri parčića, kocke šargarepe i korene peršuna.

Kuvamo na laganoj vatri dok se svinjsko meso na pola ne skuva. Sklanjamo luk i peršun, oni su već dodatno začinili bujon.

U vatrostalnu posudu sipamo opran i oceđen pirinač. Dodajemo bujon i meso.

Sečemo tikvice na kocke, a iz zamrzivača vadimo kesu sa sitno isečenim crvenim paprikama.

Dodajemo ih, začinjavajući solju, biberom, karijem i biljnom masnoćom.

Zapečemo jelo u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo, pri čemu smo koristili aluminijumsku foliju. Nakon vađenja iz rerne, prekrivamo pamučnom krpom.

Serviramo toplo, posipajući svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: