Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Ruski kvas od dvopeka

Ruski kvas od dvopeka

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Ruski kvas od dvopeka2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
"Domaći kvas ili još Umetnost je praviti alkohol od skoro svega"

Potrebni sastojci

  • dvopek - 1 i 1/2 crni, ražani
  • vrela voda - 12 litara
  • šećer - 2 - 3 kg
  • suvi kvasac - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • suvo grožđe - 2 - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Ražane dvopeke sipajte u kacu ili veliku posudu i prelijte ih kipućom vodom. Sačekajte da se smesa ohladi da bude mlaka i procedite vodu kroz tkaninu, ne pritiskajući.

Dodajte 2-3 kg šećera. Odlijte 1 šolju tečnosti i u njoj rastvorite kvasac sa brašnom. Sipajte kašu nazad u vodu i ostavite kacu 12 sati na toplom da naraste.

Nakon toga rasporedite smesu u flaše i u svaku stavite po 2-3 suve grožđice. Zatvorite flaše dobro i ostavite još 2-3 sata na toplom, nakon čega i stavljate na led.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: