Orzo sa ćurećim batacima

20/07/2018
"Izazivamo vas da ostavite klasiku sa strane i da pripremite pile, ne sa pirinčem, nego sa orzom - zato što je tako ukusnije "
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano384
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada
  • orzo - 250 g, testenina, rizoni
  • crne masline - 1 šaka
  • suvi paradajz - 50 g
  • za marinadu
  • maslinovo ulje
  • dimljena aleva paprika
  • soja sos
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Rizoni ili orzo je sitna sušena testenina, liči na zrna pirinča. Prema italijanima liči na ječam i zato se tradicionalno zove orzo/orco (ječam). Može da se koristi za supe, sa bogatim paradajz sosom ili kao brža zamena za pirinač.

Promešamo sastojke za marinadu i njom namažemo batake. Pečemo ih oko 1:30-2:00 na 170 stepeni u staklenoj posudi sa poklopcem ili ispod folije.

Kad badaci budu skoro gotovi, skuvamo pastu prema uputstvu na pakovanju. Ocedimo iz vode i vraćamo na vatru.

Dodajemo masline i suvi paradajz, malo maslinovog ulja i ostavljamo sve minut-dva na vatri dok se pasta ne začini.

Ćuretinu serviramo na poslozi od testenine, možemo je ostaviti celu ili da odvojimo od kostiju i da serviramo iskidano na ivice.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar