Svinjske noge u đuvečari sa krompirom i šargarepom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
21/07/2018
"I u pihtijama nisu loše, ali pravi poznavaoci ih jedu ovako - u đuvečari sa krompirom i šargarepom "
Priprema25 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno145 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano222
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske noge - 2 komada
  • krompir - 600 - 700 h
  • šargarepa - 3 - 4 komada
  • pečurke - 5 - 6 komada, sveže
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvamo svinjske noge u ekspres loncu da bi bilo brže. Ako ga nemate, može i običan.

U đuvečaru stavite oljušten i isečen krompir, šargarepu - na krugove, luk na polumesec, očišćene pečurke i oljuštene čenove belog luka.

Dodajemo i začine i dolivamo bujon od svinjskih nogu.

Poklopimo i stavljamo u rernu.

Pečemo dok krompir i šargarepa ne budu gotovi, na 200 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar