Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Velike makedonske kifle sa sirom

Velike makedonske kifle sa sirom

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Velike makedonske kifle sa sirom
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
"Em makedonske, em velike, pa i sa sirom - nek vam je ukusno"

Potrebni sastojci

  • sveže melko - 2 šolje, hladno
  • šećer - 6 kašičica
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • brašno - 2 kašike
  • jaja - 4 komada, odvojena belanca i žumanca
  • ulej - 1/2 šolje
  • so - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašika
  • brašno - 6 šolja, prosejano
  • Još
  • sir - 1 - 2 šolje, izmrvljen
  • maslac - nekoliko parčića za odozgo
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se mešaju 2 kašike brašna, šećer, mleko, kvasac, pokriva se 10 minuta, posle se dodaje so, prašak za pecivo, belanca, ulje i brašno.

Mesi se nelepljivo testo oko 10-15 minuta i ostavlja se 1 sat pokriveno.

Posle se deli na dva dela. Razvijaju se u pravougaonik oko 0, 5-1 cm, a posle u trouglove, na svaki se stavlja namrvljeni sir i uvijaju se kifle, ređaju se na paprir za pečenje u posudu, odozgo se mažu umućenim žumancima pomešanim s malo vode.

Na kraju se posipaju susamom, parčićima maslaca, rastu oko 30 minuta.

Peku se u zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni oko 15-20 minuta.

Nakon pečenja, da bi bile meke, pokrivaju se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Odlične kifle
14.07.2023 10:05