Velike makedonske kifle sa sirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
21/07/2018
"Em makedonske, em velike, pa i sa sirom - nek vam je ukusno "
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 596
  • Pregledi tokom meseca64
  • Pregledi tokom sedmice16
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže melko - 2 šolje, hladno
  • šećer - 6 kašičica
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • brašno - 2 kašike
  • jaja - 4 komada, odvojena belanca i žumanca
  • ulej - 1/2 šolje
  • so - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašika
  • brašno - 6 šolja, prosejano
  • Još
  • sir - 1 - 2 šolje, izmrvljen
  • maslac - nekoliko parčića za odozgo
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se mešaju 2 kašike brašna, šećer, mleko, kvasac, pokriva se 10 minuta, posle se dodaje so, prašak za pecivo, belanca, ulje i brašno.

Mesi se nelepljivo testo oko 10-15 minuta i ostavlja se 1 sat pokriveno.

Posle se deli na dva dela. Razvijaju se u pravougaonik oko 0, 5-1 cm, a posle u trouglove, na svaki se stavlja namrvljeni sir i uvijaju se kifle, ređaju se na paprir za pečenje u posudu, odozgo se mažu umućenim žumancima pomešanim s malo vode.

Na kraju se posipaju susamom, parčićima maslaca, rastu oko 30 minuta.

Peku se u zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni oko 15-20 minuta.

Nakon pečenja, da bi bile meke, pokrivaju se.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar