Način pripreme
U mlako sveže mleko dodajte šećer, izmrvljeni sveži kvasac i malo brašna. Smesu ostavite na oko 10-15 minuta da se aktivira.
Brašno prosejte, dodajte so, ulje i nadošao kvasac, nakon toga zamesite meko testo. Ostavite da nadođe na toplom dok ne udvostruči.
Nadošlo testo podelite na dva jednaka dela i od svakog razvucite okruglu koru debljine oko 3 mm. Uz pomoć oštrog noža koru isecite na 8 trouglova. Dobijate 8 velikih kiflica.
Koru isecite na 16 delova i onda ćete dobiti male mekane kiflice.
U osnovu svakog trougla stavite prethodno izmrvljen sir, nakon toga pritisnite oba kraja i uvujte od oštrog dela.
Kiflice namažite umućenim žumancem i stavite da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.