Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Jedinstvena pašteta od tikvica sa sitnim sirom

Jedinstvena pašteta od tikvica sa sitnim sirom

Jedinstvena pašteta od tikvica sa sitnim sirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Jedinstveno ukusna pašteta od tikvica sa sitnim sirom - vodi u zavisnost"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 i 1, 2 velika
  • krompir - 2 komada, srednji
  • majonez - 200 g
  • sitan sir - 4 pune kašike
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • morska so - mlevena po ukusu
  • mirođija - 4 - 5 struka
  • beli luk - 4 čena
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • kiselo mleko - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva, oljušti se i iseče na kocke. Operu se tikvice, iseku na kocke sa korom i kuvaju u posoljenoj vodi 10-15 minuta.

Sipaju se u cediljku, odozgo se pritiska kašikom i ostavlja se da se dobro ocedi voda. najbolje tokom jedne noći.

Sledećeg dana mešaju se u posudi blendera, secku ili pomoću ručnog miksera, tikvice i krompir.

Dodaje se majonez, kiselo mleko, isečena mirođija, čenovi belog luka i sitan sir. Naliva se maslinovo ulje, so, limunov sok i sve se pasira u glatku smesu.

Pasirala sam pomoću secka dva puta, posle sam sve pomešala u posudi, probala za ukus i servirala ohlađeno. Jedinstveno ukusna pašteta, jede se sa pitom - đakonija!

Drugi deo tikvica sam pasirala sa dva tri parčeta šunke - blago dimljeni ukus idealno dopunjuje paštetu, tako da može da se improvizuje sa ukusom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: