Žuti pirinač u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
22/07/2018
"Vegetarijansko jelo ili atraktivan garnirung - izbor ostavljamo vama "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 049
  • Pregledi tokom meseca123
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 1 komad
  • kurkuma - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • ulje - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, beli luk i šargrarepa se oljušte, iseku na sitno i stavljaju u tiganj sa zagrejanom masnoćom da se zaprže.

Dodaje se kurkuma, meša se, nakon čega se dodaje opran pirinač.

Nakon što se zaprži pirinač, prebacuje se u posudu za pečenje, začinjava se solju i prstohvatom aleve paprike.

Dolivaju se tri šolje vode i stavlja se u rernu da se peče na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar