Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kruške punjene Bri sirom

Kruške punjene Bri sirom

ažurirano:
Kruške punjene Bri sirom
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Izazov ima i ime - punjene kruške sa sirom bri."

Potrebni sastojci

  • kruške - 4 komada
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
  • med - 2 kašike
  • senf - 2 kašike
  • balsamiko sirće - 1 kašika
  • so
  • biber
  • bri sir - 160 g
  • bademi - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Četiri kruške se operu. Iseku se na polovine po dužini i očiste se od semenki. U posudi se pomešaju maslinovo ulje, med, senf, sirće i sok od limuna.

U smesu se dodaju so i biber po ukusu. Sa tako napravljenim dresingom se namažu kruške.

Voće se poređa u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom, isečenim delom na dole i prelivaju se preostalim dresingom.

Peku se oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa uljučenim ventilatorom.

Nakon što se ispeku pažljivo se okreću i u svaku krušku se stavljaju isečeni parčići sira Bri.

Posuda se vraća nazad u rernu i voće se dopeče još pet minuta. Gotove punjene kruške se posipaju prehodno namrvljenim i ispečenim bademima.

Punjene kruške sa sirom Bri su gotove.

Pogledajte takođe kako da napravite poširane kruške ili omiljeni paj od krušaka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: