Način pripreme
Zagrejte polovinu maslaca sa 2 kašike ulja na umerenij temeraturi na ringli u dubokom tiganju.
Propržite, dok ne postanu zlataste, pileće šnicle prethodno začinjene solju i biberom, počevši od strane sa kožom.
Pržite po oko 5 minuta sa svake strane. Kad je gotovo izvadite šnicle u posudu i poklopite. Dodajte drugi maslac u tiganj i propržite brašno oko minuta, uz neperstano mešanje.
Dodajte u tankom mlazu pileći bujon, uz neprestano mešanje. Dodajte u sos sok od ananasa i ostavite da sos provri. Kuvajte sos oko 5 minuta, dok se ne zgusne, i dodajte ananas u parčićima i paprike, prethodno isečene na male parčiće.
Dodajte pileće šnicle i poklopite poklopcem. Kuvajte oko 20-25 minuta i servirajte pileće šnicle prelivene sosom sa ananasom i paprikom.