Način pripreme
Pileća prsa rasecite na dva dela. Izudarajte pileće šnicle i istrljajte ih solju i crnim biberom.
Ispržite meso u zagrejanom ulju u tiganju na otprilike 6 minuta sa svake strane. Može ispeći pile i na roštilju. Izvadite prženo meso i pokrijte ga folijom i stavite na toplo.
U međuvremenu naseckajte luk na kolutiće, a paprike prethodno očišćene od semenki na tanke trakice. Sitno naseckajte beli luk.
Zapržite kolutiće luka, trakice paprika i beli luk kratko u tiganju u kom se pržilo pile.
Dodajte limunov sok i koru limuna i dinstajte povrće 5 minuta. Vratite meso u tiganj i zalijte bujonom.
Ponovo poklopite i dinstajte 10 minuta. Začinite solju i crnim biberom po ukusu.
Šnicle poslužite na podlozi od paprika i luka. Po želji možete dodati prilog od pirinča ili domaće krompiriće sote.
Pileća prsa sa lukom i paprikama su veoma ukusna.
Ako ti se recept dopada, probaj i naše recepte za pileće žilijene, ukusne pileće šnicle ili pileće zalogaje.