Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa lukom i paprikama

Pileće šnicle sa lukom i paprikama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pileće šnicle sa lukom i paprikama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Krhke pileće šnicle sa kolutićima luka, štapićima papirika i prilogom od pirinča..."

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada, žuta i crvena
  • ulje - 4 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
  • limun - 1/2 komada, sok i kora
  • bujon - 100 ml, pileći
  • crni biber
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća prsa rasecite na dva dela. Izudarajte pileće šnicle i istrljajte ih solju i crnim biberom.

Ispržite meso u zagrejanom ulju u tiganju na otprilike 6 minuta sa svake strane. Može ispeći pile i na roštilju. Izvadite prženo meso i pokrijte ga folijom i stavite na toplo.

U međuvremenu naseckajte luk na kolutiće, a paprike prethodno očišćene od semenki na tanke trakice. Sitno naseckajte beli luk.

Zapržite kolutiće luka, trakice paprika i beli luk kratko u tiganju u kom se pržilo pile.

Dodajte limunov sok i koru limuna i dinstajte povrće 5 minuta. Vratite meso u tiganj i zalijte bujonom.

Ponovo poklopite i dinstajte 10 minuta. Začinite solju i crnim biberom po ukusu.

Šnicle poslužite na podlozi od paprika i luka. Po želji možete dodati prilog od pirinča ili domaće krompiriće sote.

Pileća prsa sa lukom i paprikama su veoma ukusna.

Ako ti se recept dopada, probaj i naše recepte za pileće žilijene, ukusne pileće šnicle ili pileće zalogaje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: