Način pripreme
Pomešajte mleveno meso sa lukom, sitno iseckanim ili izrendanim krupnije i dodajte začin, jaje, ljutu papriku, takođe iseckanu i malo hladne vode.
Ostavite mleveno na 30 minuta u frižideru, a posle napravite 20 ćuftica.
Propržite ćuftice u u ugrejanom ulju da porumene, okrenite sa obe strane i izvadite ih u posudu.
Za sos:
Ugrejte 4-5 kašika ulja u šerpi u nju stavite glavice iseckanog luka na polumesec da se prži, praziluk isecite na krugove, beli luk i šargarepu na kockice. Čim postane provdino dodajte jednu isečenu crvenu papriku.
Sipajte jednu kašiku brašna i jednu kašiku aleve paprike, promešajte i prelijte sa 2 šolje hladne vode. Kad sos provri stavite ćuftice. Posolite po ukusu.
Pomešajte paradajz pire sa jednom šoljom za kafu vode i ddodajte u sos. Kuvajte dvadesetak minuta na umerenoj vatri. Na kraju pospite iseckanim peršunom.