Vegetarijanski burito po autentičnom receptu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67603
22/07/2018
"Specijalan predlog za naše prijatelje vegetarijance - autentičan vegetarijanski burito "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano578
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šaragrepa - 1 komad, velika
  • paprike - 2 komada, različite boje
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • kukuruz - 3 kašike, sladak iz konzerve
  • pasulj - 4 kašike, crveni iz konzerve
  • paradajz - 1 komad, oljušten i isečen na kocke
  • ulje - 2 kašike
  • tortilje - 2 komada
  • kumin - 1/2 kašičice
  • čili - 1/2 kašičice, u prahu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kačkavalj - 2 - 3 kašike, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite šargarepu i paprike na tanke parčiće kao čačkalice, a luk i beli luk - na sitno.

Zagrejte ulje u tiganju na ringli na umerenoj temperaturi. Propržite luk i beli luk oko 3 minuta dok ne omekša. Dodajte kumin, čili, biber i so i dobro promešajte. Dodajte paprike, šargarepu i kukuruz.

Pržite oko 5 minuta i dodajte pasulj i isečen paradajz. Kuvajte još oko 10 minuta. Narendajte kačkavalj.

Zagrejte jednu po jednu tortilju u suvom tiganju na ringli. Sipajte u jedan kraj tortilje kačkavaljm raspoređen po dužini.

Odozgo rasporedite nadev od povrća takođe po dužini.

Presavijte jedan kraj odozgo preko nadeva i nakon toga uvijte u rolat po dužini.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar