Način pripreme
Prosejte brašno i u njega dodajte sveže mleko, mlako i preostale sastojke. Zamesite testo, dodajte još malo brašna na brašnom posutu radnu površinu dok ne dobijete glatko testo. Isecite ga na četiri dela. Od svakog dela oblikujte loptu. Pokrijte krpom i ostavite tako dok pripremate nadev.
Za njega ugrejte u dubokom tiganju 3-4 supene kašike ulja i stavite prehdono oljuštene i sitno isečene pečurke. Nakon toga dodajte iseckan luk.
Pileći batak odvojite od kostiju i isecite na kockice, takođe i šunku. Dodajte ih u pečurke i pržite 3-4 minuta. Začinite začinima, promešajte i skinite sa vatre.
Oljuštite paradajz, isecite ga na kockice i dodajte. Promešajte i ostavite da se ohladi.
Onda u smesu izrendajte ementaler sir.
Svaku loptu razvucite na brašnu, i njega takođe pospite brašnom, da se ne lepi za oklagiju, na tanku koru kao za pitu i širine oko 30 cm. Svaku razvučenu koru uz pomoć oklagije u vijte i razvucite na list papira ili tanjir. Tako pripremite sve četiri.
U pleh stavite papir za pečenje. Uzmite jednu razvučenu koru i stavite je na papri u jedan ugao pleha. Stavite po sredinu od nadeva, onoliko da ima jednako za 4 bošče. Sakupite u ruku pažljivo testa sa ivica i zgužvajte kao džak, a nakon toga uvijte još jednom i onda pustite testo da padneodozgo.
Radite brzo da se ne lepi i da se ne pokida. Lagano razvucite ivice prema osnovi i posle savijte odozgo, tako da dobijete bošču. Takođe ponovite tako što stavljate svaku sledeću koru u drugi ugao i oblikujete drugu bošču.
Namažite ih umućenim žumancem, pomešanim sa kašikom svežeg mleka, uz pomoć četke. Pecite ih u prethodno ugrejanoj rerni na 230 stepeni 15 minuta.
Pekla sam na srednjem nivou rerni sa ventilatorom. Ostavite ih u isključenoj rerni na 5 minuta.