Namaz od mlevenih ljutih paprika u tegli

23/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Omiljeni namaz malih zmajeva i svima onima koji se ne plaše da hrani daju pikantniji ukus "
Priprema90 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno110 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano165
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 1 kg i 500 g
  • paprike - 500 g
  • beli luk - 1 puna kantica od kiselog mleka, oljušten
  • so - 4 kašike
  • šećer - 4 kašike
  • sirće - 700 ml
  • ulje - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ljute paprike i obične paprike blago ispecite, samo da malo ispucaju.

Paprike su kao dopuna, ako su papričice mnogo ljute. Mogu da se koriste i 2 kg samo ljute.

Nakon toga očistite semenke, ali nemojte ih ljuštiti. Sameljite ih zajedno sa belim lukom.

Zatim im dodajte so, šećer, sirće i ulje.

Sve dobro promešajte i isipajte u tegle. Nije potrebno da se sterilišu tegle.

Namaz se može koristiti za čorbe, pasulj, itd.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar