Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Svinjetina s pirinčem i paradajzom

Svinjetina s pirinčem i paradajzom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Svinjetina s pirinčem i paradajzom
Fotografije: Maria Simova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Toplo i mirisno jelo za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g od buta
  • pirinač - 1/2 šolje
  • mladi luk - 4 struka, krupniji
  • šargarepa - 3 komada
  • ulje - 50 ml
  • paradajz - 2 komada, zreliji
  • aleva paprika - 1 kašika
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - 10 zrna
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Isececite meso na manje parčiće i stavite ga u šerpu sa biberom i lovorovim listom.

Nalijte vodu dva prsta iznad mesa i blago posolite, stavite na ringlu da se skuva dok ne bude gotovo pod zatvorenim poklopcem šerpe i na slaboj vatri.

Isecite luk i šargarepe na kocke. Odvojeno zagrejte ulje i zapržite povrće 3-4 minuta, zajedno sa prethodno opranim i od vode dobro oceđenim pirinčem.

Dodajte prethodno oljušten i na kocke isečen paradajz i ostavite da provri na kratko, dodajte alevu papriku, promešajte i nalijte još toplog bujona od mesa.

Nakon što pirinač počne da bubri, dodajte meso, posolite ako je neophodno i pospite isečenim peršunom.

Ostavite da provro oko 5 minuta i sklonite jelo sa vatre, poklopite poklopcem. Jelo treba da je malo tečnije, tako bude sočno i ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: