Način pripreme
Isececite meso na manje parčiće i stavite ga u šerpu sa biberom i lovorovim listom.
Nalijte vodu dva prsta iznad mesa i blago posolite, stavite na ringlu da se skuva dok ne bude gotovo pod zatvorenim poklopcem šerpe i na slaboj vatri.
Isecite luk i šargarepe na kocke. Odvojeno zagrejte ulje i zapržite povrće 3-4 minuta, zajedno sa prethodno opranim i od vode dobro oceđenim pirinčem.
Dodajte prethodno oljušten i na kocke isečen paradajz i ostavite da provri na kratko, dodajte alevu papriku, promešajte i nalijte još toplog bujona od mesa.
Nakon što pirinač počne da bubri, dodajte meso, posolite ako je neophodno i pospite isečenim peršunom.
Ostavite da provro oko 5 minuta i sklonite jelo sa vatre, poklopite poklopcem. Jelo treba da je malo tečnije, tako bude sočno i ukusno!