Torta tri čokolade

Torta tri čokolade
Fotografije: Poli Potrebitel#216112
1 / 2
23/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj10 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
"Ne jedna, ne dve, nego tri čokolada, zato što zaslužiete samo najbolje"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu sameljite keks na prah i pomešajte ga sa rastopljenim masalcem (1 paket), dok ne dobijete kašu, na vatri. Sipajte odmah u kalup za tortu i lepo pritisnite da oblikujete koru, ostavite da se stegne oko 30 minuta.

Za to vreme potopite jednu kesicu želatina u malo hladne vode ili 200 g mleka da nabubrim mešajte neprestano (da se dobro rastvori). Odvojite mlečnu smesu od pavlake na tri dela (po 500 ml).

Prebacite jedan deo (500 g) u kaserolu i stavite na vatru da se ugreje do tačke daprovri. Skinite sa vatre i dodajte izlomljenu mlečnu čokoladu i nastavite neprestano da mešate drvenom kašikom, dok ne budete bili sigurni da se potpuno rastoplila i da ste dobili lepu, homočenu, čokoladnu smesu (3 minuta je dovoljno).

Odmah nakon toga sipajte na keks koji se stegao. Ove vam treba pazua manje-više jedan sat, da se stegne prva kora. Kad se potpuno stegle, pripremite drugu na na isti način, ali sa belom čokoladom.

Sipajte je pažljivo preko prvog kema i ostavite ponovo da se stegne (od 30-60 minuta), tako i nakon toga pripremite krem sa crnom čokoladom, na isti način.

Odozgo ukrasite po želji, ja ostavljam u prirodnom izgledu. Lepo je da odstoji kad se ohladi i poslednja kora, ostavite u frižideru nekoliko sati, ako je moguće i jednu noć.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: