Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Kolač od trešanja sa krem sirom i pavlakom

Kolač od trešanja sa krem sirom i pavlakom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Kolač od trešanja sa krem sirom i pavlakom
Fotografije: marcheva14
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Verovali ili ne, ovo je najukusniji kolač na svetu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 280 g, belo
  • šećer - 200 g
  • jaja - 4 komada, L
  • prašak za pecivo - 2 kašičice, ravne
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 1 komad, u prahu
  • ulje - 60 ml
  • kakao - 2 supene kašike, pune
  • kiselo mleko - 300 g
  • NADEV
  • krem sir - 150 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • vanila - 1 komad, u prahu
  • trešnje - 35 komada
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni

Pravougaoni kalup 28/18 cm ili kalup za tortu po izboru sa ivicama koje se skidaju, obložen papirom za pečenje. Kalup za tortu prečnika 26-28 cm

Očistite voće od koštica. Ostavite sa strane.

U posudi miksera umutite jaja i šećer na gust krem. Dodajte ulje uz neprestano mešanje na niskoj brzini miksera, a na kraju i kiselo mleko.

U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i kakao. Procedite u smesu od jaja. Mutite na niksoj brzini miksera samo dok se sastojci ne pomešaju. Ostavite sa strane.

U posudi, na niskoj brzini miksera umutite krem sir, kiselu pavlaku, šećer u prahu i vanilu.

U kalup za tortu sipajte kakao testo, poravnajte.

Smesu sa krem sirom stavite u špric sa malim okruglim nastavkom i odozgo pravite spirale od kakao testa jednu do druge.

Trešnje pospite sa jednom supenom kašikom prezla i stavite u smesu sa krem sirom. Nemojte pritiskati, neka ostanu tako odozgo.

Pecite na 170 stepeni oko 50-60 minuta.

Kad bude gotov, pečen, izvadite ga iz kalupa i ostavite na oko 15 minuta, a nakon toga skinite obruč, ako je u kalupu za tortu. Okrenite na rešetku, skinite papir i ponovo okrenite na rešetku dok se potpuno ne ohladi. Pre serviranja pospite spoljašnje strane šećerom u prahu.

Ovaj kolač je predstavljen od strane Sije Ribagine, ali sam malo izmenila recept, jagode sam zamenila trešnjama, što uopšte nije promenilo kvalitet ukusa, naprotiv, dobila sam izuzetno ukusan i sočan kolač.

Sija, hvala na pokazanom receptu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: