Jednostavne i brze pržene girice iz rerne

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
24/07/2018
"Hrskave girice kao pržene, ali mnogo zdravije "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 019
  • Pregledi tokom meseca187
  • Pregledi tokom sedmice26
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • girice - 1/2 paketa od 500 g, zamrznute
  • brašno - 1 šolja za kafu
  • kukuruzno brašno - 1 šolja za kafu
  • ulje - oko 4 - 5 supene kašike, za prelivanje
  • limun - 1/2 komada
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Girice operite u đevđiru pre nego što se potpuno odmrznu, posle ih ocedite

U kesi ili na novinama pomešajte dve vrste brašna, sipajte ribu i pažljivo mešajte da se brašno zalepi. Uzmite okrugao pleh, namažite ga uljem i poređajte girice.

Odozgo prelijte uljem i pecite u dobro ugrejanoj rerni na oko 200-240 stepeni oko 10-15 minuta. Kad se ispeče, pospite sa malo soli i iscedite limun.

Servirajte odmah u plehu. Odlično meze za pivo, toliko su hrskave, kao pržene.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar