bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Svinjetine»Čorba od svinjskog mesa sa zaprškom

Čorba od svinjskog mesa sa zaprškom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
274
11
380
Čorba od svinjskog mesa sa zaprškom
Fotografije: NEVI
1 / 4
24/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
"Nikako nije komplikovana, ali je zato veoma ukusna - zato odmah zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 200 g, od buta
  • luk - 100 g, crni
  • šargarepa - 100 g
  • fida - 50 g
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • čubar
  • peršun
  • za zapršku
  • kiselo mleko - 200 g
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte 2-3 l vode u šerpu i neka proključa. Meso isecite na sitne kockice i stavite da se kuvaju.

Kada meso omekša, dodajte sitno iseckano povrće. Dodajte so, vegetu i ulje. Čm omekša šagarepa, dodajte fidu i kuvajte još 5-10 minuta.

Sklonite sa vatre i zapržite čorbu, tako što ćete u činiji umutiti kiselo mleko i jaje i uz neprestano mešanje dodajte od bujona.

Vratite tečnost u šerpu i dobro promešajte. Dodajte čubar, biber i iseckan peršun.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: