Način pripreme
Zagrejte nekoliko kašika maslinovog ulja u tiganju sa nelepljivim dnom i zapržite sitno iseckan parziluk. Ostavite ga sa strane da se ohladi.
Odvojeno promešajte kukuruzno brašno sa delom mleka. Promešajte i dodajte ostatak mleka, jaja i pavlaku.
Začinite smesu solju i biberom i umutite dobro. Na kraju dodajte narendan parmezan ili grijer - može i običan kačkavalj, i sir namrvljen na krupno.
Sipajte smesu u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje, sipajte propržen praziluk i strukove divljeg luka krupno isečene. Promešajte pažljivo i lagano.
Stavite fritatu da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na oko 220 stepeni 25-30 minuta ili dok se ne stegne i dobije zlatastu boju. Servirajte fritatu sa sirom i lukom blago ohlađenu i isečenu na parčiće.