Jelo od krompira sa mesom u đuvečari

25/07/2018
"Nećete pobrkati - prosto stavljate sve u đuvečaru i pečete dok ne bude gotovo, neka vam je ukusno "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano284
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • krompir - 5 - 6 komada, srednji
  • crni luk - 1 glavica /veća/
  • šargarepa - 1 komad
  • zelene paprike - 1 komad
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • čubar - 1 kašičica
  • mirođija
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake isečemo na dva dela svaki.

Operemo meso, namažemo ga alevom paprikom, solju i sa malo bibera.

Uključujemo rernu na 180 stepeni i ostavljamo meso da se peče oko 20 minuta.

U tiganju na kratko dinstamo isečen luk, šargarepu i papriku.

Dodajemo biber, alevu papriku i čubar.

Posolimo sa oko 1 supenom kašikom soli /ravnom/. Dodajemo krupnije isečen krompir i njega pržimo kratko.

Sipamo oko 400 ml vode i kad ona provri prebacujemo povrće u meso u đuvečari.

Lepo promešamo jelo, vraćamo ga u rernu i ostavljamo /kad provri/ na tihoj vatri da se kuva oko 40 minuta.

Kad jelo bude gotovo posipamo ga peršunom i mirođijom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar