Način pripreme
Predlažem vam jednostavn i zdrav recept bez prisustva belog šećera i brašna.
U posudi umutimo jaje viljuškom. Dodajemo oljuštenu bananu i nju izgnječimo. Dodajemo sitan sir, kiselo mleko, sodu, sirće, vanilu. Promešamo.
Zgusnemo ovsenim mekinjama. Ostavljamo smesu da odstoji 5 minuta i rasporedimo je u silikonske kalupe za mafine, namazane uljem ili maslacem. Možemo koristit i papirne.
Odozgo stavljamo po izboru - orašaste plodove, sušeno voće, čokoladu. Ja sam koristila badem, godži bobice i komadiće prirodne čokolade.
Od navedenih sastojaka dobijamo 6 mafina.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Ovsene mekinje deluju usporeno na rad crvea i preporučujem vam da ne jedete više od tri na dan, koliko god da vam se jedu!