Dijetalna pica sa ovsenim mekinjama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
03/08/2018
"Kada si na dijeti, ali umireš za parčetom pice - dijetalna pica sa ovsenim mekinjama "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano809
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • ovsene mekinje - 150 g
  • kiselo mleko - 6 kašika, sa malim procentom masnoće
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • biber
  • mirođija - 3 struka
  • semenke suncikreta - 1 kašika, sirove
  • sitan sir - 2 kašike, sa malim procentom masnoće
  • garnirung
  • paradajz - 3 komada
  • zelena paprika - 1 komad
  • masline - 1 šaka
  • čubar
  • kačkavalj - 50 g, sa malim procentom masnoće
  • bosiljak - listovi, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Ako jednom probate ovu dijetalnu picu zauvek ćete zaboravite na picu sa brašnom.

U posudi umutimo jaja žičanom mutilicom sa prstohvatom soli i bibera.

U kiselom mleku se promeša soda za hleb da nakisne i sipa se u jaja. Dodaju se ovsene mekinje, sirove semenke suncokreta u sitno isečena mirođija. Meša se i ostavlja se 8-10 minuta da omekšaju.

U malu posudu za pečenje oko 23-24 cm preko papira za pečenje, blago namazanog uljem, sipamo smesu i zaravnamo kašikom.

Pečemo picu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 15-20 minuta, kad ubodemo čačkalicu da bude suva.

Za to vreme se isče oprano povrće. Jedan srednji paradajz se narenda i procedi kroz sito da se ocedi i začinjava se sa malo soli.

Preostali paradaju isečemo na polumesece, papriku - na krugove, masline - na parčiće.

Kora se maže proceđenim paradajzom, a može i kuvanim sosom od paradajza. Posipamo čubrom i raspoređujemo paradajz, parpike, masline i posipamo kačkavaljem.

Zapeče se samo odozgo još 15 minuta i gotovo.

Serviramo sa listićima svežeg bosiljka.

Sjajan ukus i dijetalno je! Jedemo bez brige i liniji :)))

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar