Način pripreme
Ako jednom probate ovu dijetalnu picu zauvek ćete zaboravite na picu sa brašnom.
U posudi umutimo jaja žičanom mutilicom sa prstohvatom soli i bibera.
U kiselom mleku se promeša soda za hleb da nakisne i sipa se u jaja. Dodaju se ovsene mekinje, sirove semenke suncokreta u sitno isečena mirođija. Meša se i ostavlja se 8-10 minuta da omekšaju.
U malu posudu za pečenje oko 23-24 cm preko papira za pečenje, blago namazanog uljem, sipamo smesu i zaravnamo kašikom.
Pečemo picu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 15-20 minuta, kad ubodemo čačkalicu da bude suva.
Za to vreme se isče oprano povrće. Jedan srednji paradajz se narenda i procedi kroz sito da se ocedi i začinjava se sa malo soli.
Preostali paradaju isečemo na polumesece, papriku - na krugove, masline - na parčiće.
Kora se maže proceđenim paradajzom, a može i kuvanim sosom od paradajza. Posipamo čubrom i raspoređujemo paradajz, parpike, masline i posipamo kačkavaljem.
Zapeče se samo odozgo još 15 minuta i gotovo.
Serviramo sa listićima svežeg bosiljka.
Sjajan ukus i dijetalno je! Jedemo bez brige i liniji :)))