Turšija od belog luka

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
25/07/2018
"Neverovatna turšija, za koju vas izazivamo da probate "
Priprema40 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno85 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano527
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • beli luk - 20 glavica, svežiji
  • peršun - 2 veze
  • mirođija - 2 veze
  • za salamuru
  • voda - 1 l
  • so - 50 g
  • sirće - 250 ml
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Uklonite krajnje ljuspe kod glavica belog luka. Očišćene glavice poređajte na dno tegli i prelijte vodom. Nakon 24 sata tu vodu isipajte i sipajte novu. Postupak ponovite 4 puta.

Kada isipate poslednju vodu, polako ređajte red sitno iseckanog peršuna i mirođije, pa red belog luka. Pomešajte sastojke sa salamurom i prokuvajte ih 3-4 minuta. Ostavite da se salamura ohladi i prelite beli luk sa zelenim začinima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar