Tortilja od belog luka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
27/12/2018
"Apetit dolazi sa jelom, a ovu tortilju sa aromom belog luka ćete pojesti u jednom zalogaju "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano125
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • maslac - 3 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • beli luk - 4 čena
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Ljuštimo krompir i kuvamo ga, ocedimo ga i izgnječimo.

Začinjavamo solju, biberom i gnječenim belim lukom, mešamo i dodajemo jaja.

Zagrevamo pola maslaca u tiganju i stavljamo krompir, pritiskajući dobro ka dnu, zapržimo deset minuta na srednjoj vatri i okrećemo tortilju da se zaprži i sa druge strane, pri čemu smo na dno tiganja stavili i preostali maslac.

Kuvamo još 10 minuta i serviramo sa garnirungom po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar