Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Turšija od arpadžik luka

Turšija od arpadžik luka

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Turšija od arpadžik luka
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
16
"Turšija od arpadžika je savršeni hrskavi dodatak prolećnim platama sa predjelima"

Potrebni sastojci

  • arpadžik - 5 kg
  • lovorov list - 20 komada
  • slačica - 50 g
  • biber
  • marinada
  • sirće - 3 litra
  • so - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk, tačnije, arpadžik se oljušti.

U duboku posudu sipamo vodu, posolimo, stavimo pripremljeni oljušteni luk i kratko prokuvamo.

Kad je gotov, izvadite luk arpadžik i rasporedite ga u tegle.

Pre ređanja između njih stavite lovorov list, slačicu i crni biber.

Marinadu od sirćeta i soli pripremamo tako što ih stavimo u posudu i pustimo da provri na šporetu.

Kada počne da ključa, sklonite marinadu sa ringle i ostavite da se ohladi.

Kada se marinada dobro ohladi, sipamo je u tegle gde smo poređali arpadžik.

Turšiju od arpadžik luka zatvorimo i ostavimo na tamnom i hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: